Varkensvlees bestellen is nog altijd razend populair

varkensvlees

Varkensvlees behoort tot de top qua exportproducten van Nederland. Ieder jaar vinden miljarden aan kilo’s varkensvlees een weg naar het buitenland en daar wordt aan verdiend: op jaarbasis levert de export van varkensvlees ons zo’n 2.5 miljard euro op. Maar ook in eigen land is varkensvlees bestellen enorm populair.

Varkensvlees is de meest populaire vleessoort

Ondanks de exportcijfers gaat niet ieder stuk vlees direct op weg om buiten de grenzen geconsumeerd te worden. In Nederland zijn we kampioen in varkensvlees bestellen: per persoon consumeren we ruim 35 kilo vlees per jaar, waarvan bijna de helft varkensvlees betreft. Varkensvlees bevat veel essentiële eiwitten en vetten terwijl koolhydraten van nature niet voorkomen in deze stukken vlees. Daarnaast is varkensvlees rijk aan vitamine B1, B6 en B12, en bevat het ook nog eens een goede hoeveelheid zink.

Veelzijdig en gemakkelijk te bereiden

Varkensvlees bestellen wint aan populariteit mede dankzij de veelzijdigheid van dit stuk vlees. Van het varken worden enorm veel delen gebruikt: in Nederland consumeren we eigenlijk alleen de kop, de poten en de staart niet. Wanneer we varkensvlees bestellen zijn bijvoorbeeld spek, spareribs en rollades populair. Deze stukken vlees zijn allen afkomstig van de buik van het varken. De schouder is weer goed voor de eveneens populaire karbonades, schouderlappen en het veel geconsumeerde gehakt. Zelfs de bil is populair: daar worden ham, schnitzel en fricandeau van gemaakt.

Het bestellen van varkensvlees wint aan populariteit

Daar komt bij dat met deze stukken vlees culinair gezien veel te variëren valt. Afhankelijk van je persoonlijke wensen en voorkeuren kun je varkensvlees bakken, koken, grillen, of stoven. Je kunt daarbij zelfs nog kiezen of je het vlees helemaal doorbakken wilt hebben, of dat je de binnenkant roze van kleur laat. Dit geldt overigens alleen voor stukken vlees die uit één stuk bestaan, zoals een varkenshaas. Vleesproducten die uit meerdere stukken vlees bestaan kunnen gevaarlijke bacteriën bevatten die je alleen dood als je het vlees helemaal doorbakt.

Varkensvlees bestellen kan tegenwoordig ook online

Zin in een flink stuk varkensvlees? Het aanbod in de supermarkt is vaak beperkt tot het seizoen, waardoor je wellicht niet voor iedere gelegenheid in staat bent een passend stuk varkensvlees te vinden. Denk bijvoorbeeld aan een feestelijke rollade buiten de feestdagen om, een flinke speklap voor bij de stamppot in de zomer, of een stuk gemarineerd vlees voor op de gril in de winter. Als je op zoek bent naar een uitgebreid aanbod gedurende het hele jaar, kun je varkensvlees bestellen het beste online doen.

Wanneer je je varkensvlees online bestelt heb je veel meer keuze. Daarnaast staat ons Nederlandse varkensvlees wereldwijd bekend om de kwaliteit, welke zich met name onderscheidt van ander varkensvlees dankzij de perfecte verhouding tussen vet en vlees. Van plan je varkensvlees online te bestellen? Dan kun je kiezen uit klassiekers als gehakt, spareribs en braadworst, maar ook uit bijzondere stukken vlees als de varkenshaas. een sappig stuk rugfilet of een verrassende procureur.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *