De beste BBQ voor in de tuin: dit zijn de opties 

bbq kiezen

Als je op zoek bent naar de perfecte BBQ voor jouw tuin, moet je rekening houden met een aantal factoren. De beste BBQ’s hebben functies zoals een losse warmhoud lade, een griloppervlak met afneembare delen, thermometer met precisie-instellingen, een afwateringsysteem voor open vuur, en een sterke, duurzame constructie. Je kunt ook verschillende ontwerpen en stijlen voor jouw BBQ kiezen, met afgewerkte metalen, staal, of hardhout.  

Lees meer

Varkensvlees bestellen is nog altijd razend populair

varkensvlees

Varkensvlees behoort tot de top qua exportproducten van Nederland. Ieder jaar vinden miljarden aan kilo’s varkensvlees een weg naar het buitenland en daar wordt aan verdiend: op jaarbasis levert de export van varkensvlees ons zo’n 2.5 miljard euro op. Maar ook in eigen land is varkensvlees bestellen enorm populair.

Varkensvlees is de meest populaire vleessoort

Ondanks de exportcijfers gaat niet ieder stuk vlees direct op weg om buiten de grenzen geconsumeerd te worden. In Nederland zijn we kampioen in varkensvlees bestellen: per persoon consumeren we ruim 35 kilo vlees per jaar, waarvan bijna de helft varkensvlees betreft. Varkensvlees bevat veel essentiële eiwitten en vetten terwijl koolhydraten van nature niet voorkomen in deze stukken vlees. Daarnaast is varkensvlees rijk aan vitamine B1, B6 en B12, en bevat het ook nog eens een goede hoeveelheid zink.

Veelzijdig en gemakkelijk te bereiden

Varkensvlees bestellen wint aan populariteit mede dankzij de veelzijdigheid van dit stuk vlees. Van het varken worden enorm veel delen gebruikt: in Nederland consumeren we eigenlijk alleen de kop, de poten en de staart niet. Wanneer we varkensvlees bestellen zijn bijvoorbeeld spek, spareribs en rollades populair. Deze stukken vlees zijn allen afkomstig van de buik van het varken. De schouder is weer goed voor de eveneens populaire karbonades, schouderlappen en het veel geconsumeerde gehakt. Zelfs de bil is populair: daar worden ham, schnitzel en fricandeau van gemaakt.

Het bestellen van varkensvlees wint aan populariteit

Daar komt bij dat met deze stukken vlees culinair gezien veel te variëren valt. Afhankelijk van je persoonlijke wensen en voorkeuren kun je varkensvlees bakken, koken, grillen, of stoven. Je kunt daarbij zelfs nog kiezen of je het vlees helemaal doorbakken wilt hebben, of dat je de binnenkant roze van kleur laat. Dit geldt overigens alleen voor stukken vlees die uit één stuk bestaan, zoals een varkenshaas. Vleesproducten die uit meerdere stukken vlees bestaan kunnen gevaarlijke bacteriën bevatten die je alleen dood als je het vlees helemaal doorbakt.

Varkensvlees bestellen kan tegenwoordig ook online

Zin in een flink stuk varkensvlees? Het aanbod in de supermarkt is vaak beperkt tot het seizoen, waardoor je wellicht niet voor iedere gelegenheid in staat bent een passend stuk varkensvlees te vinden. Denk bijvoorbeeld aan een feestelijke rollade buiten de feestdagen om, een flinke speklap voor bij de stamppot in de zomer, of een stuk gemarineerd vlees voor op de gril in de winter. Als je op zoek bent naar een uitgebreid aanbod gedurende het hele jaar, kun je varkensvlees bestellen het beste online doen.

Wanneer je je varkensvlees online bestelt heb je veel meer keuze. Daarnaast staat ons Nederlandse varkensvlees wereldwijd bekend om de kwaliteit, welke zich met name onderscheidt van ander varkensvlees dankzij de perfecte verhouding tussen vet en vlees. Van plan je varkensvlees online te bestellen? Dan kun je kiezen uit klassiekers als gehakt, spareribs en braadworst, maar ook uit bijzondere stukken vlees als de varkenshaas. een sappig stuk rugfilet of een verrassende procureur.

Bewuster omgaan met je eten? Denk aan een biologische slagerij!

We horen de laatste jaren steeds meer over het milieu en het welzijn van de aarde. Langzamerhand begint het bewustzijn dan ook in te dalen dat er daadwerkelijk iets moet veranderen als we nog een lange tijd op deze planeet willen leven. Nu zijn er natuurlijk tal van dingen die je kunt doen om jouw steentje bij te dragen. De meest bekende berusten zich op het gebruik van duurzame energie of bijvoorbeeld het reduceren van je energiegebruik. Een minder bekende optie berust zich op het voedsel dat we consumeren. Ook hier kan namelijk een flinke reductie in jouw persoonlijke ecologische voetafdruk behaald worden. Benieuwd hoe je hier voor kan zorgen? Lees dan snel verder. In deze blog vertellen we je hier namelijk meer over.

Waarom is biologisch vlees beter?

Er zijn verschillende beweegredenen om over te stappen op biologisch vlees. De voornaamste redenen zitten hem in het milieuaspect en in het aspect rondom dierenwelzijn. Biologisch vlees mag namelijk alleen biologisch genoemd worden als er geen schadelijke stoffen gebruikt zijn bij het creatieproces van het vlees. Daarnaast moeten de dieren een relatief goed leven geleden hebben om het vlees als biologisch te classificeren. Deze  twee aspecten maken het voor velen dan ook al snel duidelijk dat vlees van de biologische slagerij een stuk beter is dan vlees van de niet-biologische slagerij.

Prijsverschil biologisch vlee?

Een van de grootste redenen dat mensen nog niet massaal zijn overgestapt op biologisch vlees heeft betrekking op de prijs. De prijs van biologisch vlees is namelijk over het algemeen iets duurder dan niet-biologisch vlees. Toch is dit prijsverschil de laatste jaren sterk gereduceerd. Normaal vlees is namelijk een stuk duurder geworden en de prijs van biologisch vlees is redelijk gelijk gebleven. Mocht je dan ook in het verleden afgehaakt zijn vanwege de prijs, dan adviseren we je sterk om de prijs nu eens te bekijken. Je zult verstelt staan over het geringe prijsverschil tussen de beide varianten! Dat biologisch vlees iets duurder is, is overigens ook erg goed te verantwoorden. Je hebt immers meer ruimte nodig om dezelfde hoeveelheid vlees te produceren en daarnaast is het productieproces wat trager dan het productieproces van normaal vlees. Dit komt met name door het feit dat er geen schadelijke stoffen (voor het milieu) in het proces gebruikt mogen worden. Dit zorgt er dan ook voor dat het vlees niet in extreem korte tijd geproduceerd kan worden.

Vlees roken op de BBQ doe je zo

Roken op de bbq

Het roken van vlees op de BBQ komt oorspronkelijk uit de prehistorie. Tegenwoordig zijn de lekkerste rook gerechten op de BBQ bijna allemaal afkomstig uit Amerika. Vlees of vis roken op de BBQ is een delicatesse geworden. Het gaat erom dat je uiteindelijk een mega gaar en zacht stuk vlees of vis met een kenmerkende rooksmaak op tafel zet. Op deze pagina leer je alles over vlees roken op de BBQ en wat er allemaal bij komt kijken om dit tot een goed eind te brengen. 

Lees meer

Spareribs volgens de 3-2-1 methode

Spareribs bereiden met de 3-2-1 methode

Het is wellicht het meest bekende en populaire gerecht voor de barbecue; botermalse spareribs. Dat is niet zo raar, want als je de goede vleessoort gebruikt en de juiste bereidingswijze hanteert, kun je een hemels gerecht op tafel zetten. De meest bekende manier om spareribs te bereiden is met behulp van de 3-2-1 methode. Deze methode is overgewaaid uit de Verenigde Staten, het land van de vleesliefhebbers die weten wat lekker is. Maar wat is die 3-2-1 methode precies, en hoe maak je zelf de lekkerste spareribs klaar? Op onder meer deze vragen vind je een antwoord in dit artikel.

Lees meer

Pulled Pork – Het allerbeste recept

Uit elkaar getrokken varkensvlees, oftewel pulled pork, is al een aantal jaar bezig met een opmars in Nederland. Het uit elkaar getrokken draadjesvlees is inmiddels bij menig huishouden op de barbecue te vinden, maar ook bij foodtrucks en cafés vind je tegenwoordig dit heerlijke vlees, vaak geserveerd op een vers, zacht broodje. Maar waarom is pulled pork zo populair, en welk stuk vlees van het varken wordt er gebruikt? Daarover lees je meer in dit artikel, en je leert hoe je zelf aan de slag kan om van je eigen pulled pork te genieten.

Lees meer

Waarom is halal vlees duurder dan normaal vlees?

Halal vlees dient aan bepaalde keurmerken te voldoen. Niet alleen vlees is halal maar diverse soorten eten kunnen halal zijn. Halal eten staat voor alles wat door de Koran als rein en goed wordt gezien. Alle groenten, eten uit de zee en dranken (behalve alcohol) wordt door islamieten als halal gezien. In Nederland houden diverse organisaties zich bezig met halal vlees of verwerkte halal vleesproducten. Alleen verschillen de regels voor het slachten van dieren onderling tussen de organisaties nog wel eens.

Lees meer

De elektrische BBQ werkt net zo goed als een gewone bbq 

Elektrische BBQ’s bieden dezelfde smaakvolle ervaring als de traditionele bbq, maar met minimale prestaties. Ze hoeven niet zo heet te worden als een traditionele bbq om te kunnen koken. Ze gebruiken elektriciteit om te koken en ze hebben geen open vuur nodig. Ze bieden controleerbare temperatuurinstellingen, wat een voordeel is omdat je de temperatuur kunt aanpassen aan je voedsel. Er zijn verschillende accessoires beschikbaar zoals roosters, grote grillschotels en voedselverdelers die je kunt gebruiken om je voedsel te bereiden. Elektrische BBQ’s zijn ook geschikt voor binnen gebruik, omdat ze geen rook geven. Ze zijn veilig om te gebruiken en relatief onderhoudsvriendelijk, waardoor ze ideaal zijn voor het koken van voedsel. Een elektrische BBQ kan ook een voordelige oplossing zijn als je geen gastheer wilt zijn voor een grote feestelijkheid, maar toch je gasten wilt trakteren op heerlijk gegrild voedsel. 

Lees meer