De elektrische BBQ werkt net zo goed als een gewone bbq 

Elektrische BBQ’s bieden dezelfde smaakvolle ervaring als de traditionele bbq, maar met minimale prestaties. Ze hoeven niet zo heet te worden als een traditionele bbq om te kunnen koken. Ze gebruiken elektriciteit om te koken en ze hebben geen open vuur nodig. Ze bieden controleerbare temperatuurinstellingen, wat een voordeel is omdat je de temperatuur kunt aanpassen aan je voedsel. Er zijn verschillende accessoires beschikbaar zoals roosters, grote grillschotels en voedselverdelers die je kunt gebruiken om je voedsel te bereiden. Elektrische BBQ’s zijn ook geschikt voor binnen gebruik, omdat ze geen rook geven. Ze zijn veilig om te gebruiken en relatief onderhoudsvriendelijk, waardoor ze ideaal zijn voor het koken van voedsel. Een elektrische BBQ kan ook een voordelige oplossing zijn als je geen gastheer wilt zijn voor een grote feestelijkheid, maar toch je gasten wilt trakteren op heerlijk gegrild voedsel. 

Lees meer

De opkomst van kant en klare maaltijden voor fitness liefhebbers

Fitness en voeding gaan hand in hand als het gaat om het bereiken van je gezondheidsdoelen. In de drukte van het dagelijks leven kan het echter een uitdaging zijn om voedzame maaltijden te bereiden die zowel aan je fitnessdoelen voldoen als smaakvol zijn. Hier komt de opkomst van kant en klare maaltijden voor de fitness om de hoek kijken, een trend die het leven van velen eenvoudiger maakt.

Lees meer

De beste BBQ voor in de tuin: dit zijn de opties 

bbq kiezen

Als je op zoek bent naar de perfecte BBQ voor jouw tuin, moet je rekening houden met een aantal factoren. De beste BBQ’s hebben functies zoals een losse warmhoud lade, een griloppervlak met afneembare delen, thermometer met precisie-instellingen, een afwateringsysteem voor open vuur, en een sterke, duurzame constructie. Je kunt ook verschillende ontwerpen en stijlen voor jouw BBQ kiezen, met afgewerkte metalen, staal, of hardhout.  

Lees meer

De juiste wijn bij het juiste stuk vlees

Een perfecte dans van smaken ontvouwt zich op je tong wanneer wijn en vlees hand in hand gaan. De sappige bessenaroma’s van bijvoorbeeld een robijnrode Cabernet Sauvignon omhelzen de krachtige smaak van een sappige biefstuk, terwijl een lichte Pinot Noir met zijn zijdeachtige textuur elegant danst met de malsheid van gegrilde kip. Het is een sensuele symfonie waarbij elke slok de hartige nuances van het vlees omhelst, De kunst van de juiste pairing verheft de culinaire ervaring, waarbij wijn en vlees elkaar complimenteren als een perfect samenspel van genot. Heb je al trek?

Lees meer

Waarom goede sausflessen kopen?

Ben jij veel in de keuken bezig met het klaarmaken van heerlijke gerechten, dan is de kans groot dat je regelmatig verschillende sausjes gebruikt. Veel van deze sauzen worden geleverd in plastic flesjes, maar het kan ook leuk zijn om jouw eigen sausjes te maken. Wanneer je aan de slag gaat met het maken van eigen sausjes, is het ook handig om de juiste sausflessen te hebben. Ook voor sausjes die je in de winkel koopt, kan het handig zijn om aparte sausflessen te kopen. Met speciale sausflessen is het namelijk mogelijk om de sauzen beter te gebruiken. Sausflessen kopen op het internet kan best lastig zijn en dit komt door het ruime aanbod.

Sausflessen kunnen enorm van elkaar verschillen en bij het kopen van sausflessen zijn er veel zaken waar je rekening mee moet houden. Alleen op die manier is het mogelijk om sausflessen te vinden die passen bij jouw persoonlijke behoeften. Wil jij graag sausflessen kopen, maar weet je niet waar je op moet letten? In dit artikel vertellen we precies waar je rekening mee moet houden, zodat je de juiste sausflessen kunt kopen!

Lees meer

Bewuster omgaan met je eten? Denk aan een biologische slagerij!

We horen de laatste jaren steeds meer over het milieu en het welzijn van de aarde. Langzamerhand begint het bewustzijn dan ook in te dalen dat er daadwerkelijk iets moet veranderen als we nog een lange tijd op deze planeet willen leven. Nu zijn er natuurlijk tal van dingen die je kunt doen om jouw steentje bij te dragen. De meest bekende berusten zich op het gebruik van duurzame energie of bijvoorbeeld het reduceren van je energiegebruik. Een minder bekende optie berust zich op het voedsel dat we consumeren. Ook hier kan namelijk een flinke reductie in jouw persoonlijke ecologische voetafdruk behaald worden. Benieuwd hoe je hier voor kan zorgen? Lees dan snel verder. In deze blog vertellen we je hier namelijk meer over.

Waarom is biologisch vlees beter?

Er zijn verschillende beweegredenen om over te stappen op biologisch vlees. De voornaamste redenen zitten hem in het milieuaspect en in het aspect rondom dierenwelzijn. Biologisch vlees mag namelijk alleen biologisch genoemd worden als er geen schadelijke stoffen gebruikt zijn bij het creatieproces van het vlees. Daarnaast moeten de dieren een relatief goed leven geleden hebben om het vlees als biologisch te classificeren. Deze  twee aspecten maken het voor velen dan ook al snel duidelijk dat vlees van de biologische slagerij een stuk beter is dan vlees van de niet-biologische slagerij.

Prijsverschil biologisch vlee?

Een van de grootste redenen dat mensen nog niet massaal zijn overgestapt op biologisch vlees heeft betrekking op de prijs. De prijs van biologisch vlees is namelijk over het algemeen iets duurder dan niet-biologisch vlees. Toch is dit prijsverschil de laatste jaren sterk gereduceerd. Normaal vlees is namelijk een stuk duurder geworden en de prijs van biologisch vlees is redelijk gelijk gebleven. Mocht je dan ook in het verleden afgehaakt zijn vanwege de prijs, dan adviseren we je sterk om de prijs nu eens te bekijken. Je zult verstelt staan over het geringe prijsverschil tussen de beide varianten! Dat biologisch vlees iets duurder is, is overigens ook erg goed te verantwoorden. Je hebt immers meer ruimte nodig om dezelfde hoeveelheid vlees te produceren en daarnaast is het productieproces wat trager dan het productieproces van normaal vlees. Dit komt met name door het feit dat er geen schadelijke stoffen (voor het milieu) in het proces gebruikt mogen worden. Dit zorgt er dan ook voor dat het vlees niet in extreem korte tijd geproduceerd kan worden.

Vlees roken op de BBQ doe je zo

Roken op de bbq

Het roken van vlees op de BBQ komt oorspronkelijk uit de prehistorie. Tegenwoordig zijn de lekkerste rook gerechten op de BBQ bijna allemaal afkomstig uit Amerika. Vlees of vis roken op de BBQ is een delicatesse geworden. Het gaat erom dat je uiteindelijk een mega gaar en zacht stuk vlees of vis met een kenmerkende rooksmaak op tafel zet. Op deze pagina leer je alles over vlees roken op de BBQ en wat er allemaal bij komt kijken om dit tot een goed eind te brengen. 

Lees meer
1 2