Waarom goede sausflessen kopen?

Ben jij veel in de keuken bezig met het klaarmaken van heerlijke gerechten, dan is de kans groot dat je regelmatig verschillende sausjes gebruikt. Veel van deze sauzen worden geleverd in plastic flesjes, maar het kan ook leuk zijn om jouw eigen sausjes te maken. Wanneer je aan de slag gaat met het maken van eigen sausjes, is het ook handig om de juiste sausflessen te hebben. Ook voor sausjes die je in de winkel koopt, kan het handig zijn om aparte sausflessen te kopen. Met speciale sausflessen is het namelijk mogelijk om de sauzen beter te gebruiken. Sausflessen kopen op het internet kan best lastig zijn en dit komt door het ruime aanbod.

Sausflessen kunnen enorm van elkaar verschillen en bij het kopen van sausflessen zijn er veel zaken waar je rekening mee moet houden. Alleen op die manier is het mogelijk om sausflessen te vinden die passen bij jouw persoonlijke behoeften. Wil jij graag sausflessen kopen, maar weet je niet waar je op moet letten? In dit artikel vertellen we precies waar je rekening mee moet houden, zodat je de juiste sausflessen kunt kopen!

Lees meer

Varkensvlees bestellen is nog altijd razend populair

varkensvlees

Varkensvlees behoort tot de top qua exportproducten van Nederland. Ieder jaar vinden miljarden aan kilo’s varkensvlees een weg naar het buitenland en daar wordt aan verdiend: op jaarbasis levert de export van varkensvlees ons zo’n 2.5 miljard euro op. Maar ook in eigen land is varkensvlees bestellen enorm populair.

Varkensvlees is de meest populaire vleessoort

Ondanks de exportcijfers gaat niet ieder stuk vlees direct op weg om buiten de grenzen geconsumeerd te worden. In Nederland zijn we kampioen in varkensvlees bestellen: per persoon consumeren we ruim 35 kilo vlees per jaar, waarvan bijna de helft varkensvlees betreft. Varkensvlees bevat veel essentiële eiwitten en vetten terwijl koolhydraten van nature niet voorkomen in deze stukken vlees. Daarnaast is varkensvlees rijk aan vitamine B1, B6 en B12, en bevat het ook nog eens een goede hoeveelheid zink.

Veelzijdig en gemakkelijk te bereiden

Varkensvlees bestellen wint aan populariteit mede dankzij de veelzijdigheid van dit stuk vlees. Van het varken worden enorm veel delen gebruikt: in Nederland consumeren we eigenlijk alleen de kop, de poten en de staart niet. Wanneer we varkensvlees bestellen zijn bijvoorbeeld spek, spareribs en rollades populair. Deze stukken vlees zijn allen afkomstig van de buik van het varken. De schouder is weer goed voor de eveneens populaire karbonades, schouderlappen en het veel geconsumeerde gehakt. Zelfs de bil is populair: daar worden ham, schnitzel en fricandeau van gemaakt.

Het bestellen van varkensvlees wint aan populariteit

Daar komt bij dat met deze stukken vlees culinair gezien veel te variëren valt. Afhankelijk van je persoonlijke wensen en voorkeuren kun je varkensvlees bakken, koken, grillen, of stoven. Je kunt daarbij zelfs nog kiezen of je het vlees helemaal doorbakken wilt hebben, of dat je de binnenkant roze van kleur laat. Dit geldt overigens alleen voor stukken vlees die uit één stuk bestaan, zoals een varkenshaas. Vleesproducten die uit meerdere stukken vlees bestaan kunnen gevaarlijke bacteriën bevatten die je alleen dood als je het vlees helemaal doorbakt.

Varkensvlees bestellen kan tegenwoordig ook online

Zin in een flink stuk varkensvlees? Het aanbod in de supermarkt is vaak beperkt tot het seizoen, waardoor je wellicht niet voor iedere gelegenheid in staat bent een passend stuk varkensvlees te vinden. Denk bijvoorbeeld aan een feestelijke rollade buiten de feestdagen om, een flinke speklap voor bij de stamppot in de zomer, of een stuk gemarineerd vlees voor op de gril in de winter. Als je op zoek bent naar een uitgebreid aanbod gedurende het hele jaar, kun je varkensvlees bestellen het beste online doen.

Wanneer je je varkensvlees online bestelt heb je veel meer keuze. Daarnaast staat ons Nederlandse varkensvlees wereldwijd bekend om de kwaliteit, welke zich met name onderscheidt van ander varkensvlees dankzij de perfecte verhouding tussen vet en vlees. Van plan je varkensvlees online te bestellen? Dan kun je kiezen uit klassiekers als gehakt, spareribs en braadworst, maar ook uit bijzondere stukken vlees als de varkenshaas. een sappig stuk rugfilet of een verrassende procureur.

Bewuster omgaan met je eten? Denk aan een biologische slagerij!

We horen de laatste jaren steeds meer over het milieu en het welzijn van de aarde. Langzamerhand begint het bewustzijn dan ook in te dalen dat er daadwerkelijk iets moet veranderen als we nog een lange tijd op deze planeet willen leven. Nu zijn er natuurlijk tal van dingen die je kunt doen om jouw steentje bij te dragen. De meest bekende berusten zich op het gebruik van duurzame energie of bijvoorbeeld het reduceren van je energiegebruik. Een minder bekende optie berust zich op het voedsel dat we consumeren. Ook hier kan namelijk een flinke reductie in jouw persoonlijke ecologische voetafdruk behaald worden. Benieuwd hoe je hier voor kan zorgen? Lees dan snel verder. In deze blog vertellen we je hier namelijk meer over.

Waarom is biologisch vlees beter?

Er zijn verschillende beweegredenen om over te stappen op biologisch vlees. De voornaamste redenen zitten hem in het milieuaspect en in het aspect rondom dierenwelzijn. Biologisch vlees mag namelijk alleen biologisch genoemd worden als er geen schadelijke stoffen gebruikt zijn bij het creatieproces van het vlees. Daarnaast moeten de dieren een relatief goed leven geleden hebben om het vlees als biologisch te classificeren. Deze  twee aspecten maken het voor velen dan ook al snel duidelijk dat vlees van de biologische slagerij een stuk beter is dan vlees van de niet-biologische slagerij.

Prijsverschil biologisch vlee?

Een van de grootste redenen dat mensen nog niet massaal zijn overgestapt op biologisch vlees heeft betrekking op de prijs. De prijs van biologisch vlees is namelijk over het algemeen iets duurder dan niet-biologisch vlees. Toch is dit prijsverschil de laatste jaren sterk gereduceerd. Normaal vlees is namelijk een stuk duurder geworden en de prijs van biologisch vlees is redelijk gelijk gebleven. Mocht je dan ook in het verleden afgehaakt zijn vanwege de prijs, dan adviseren we je sterk om de prijs nu eens te bekijken. Je zult verstelt staan over het geringe prijsverschil tussen de beide varianten! Dat biologisch vlees iets duurder is, is overigens ook erg goed te verantwoorden. Je hebt immers meer ruimte nodig om dezelfde hoeveelheid vlees te produceren en daarnaast is het productieproces wat trager dan het productieproces van normaal vlees. Dit komt met name door het feit dat er geen schadelijke stoffen (voor het milieu) in het proces gebruikt mogen worden. Dit zorgt er dan ook voor dat het vlees niet in extreem korte tijd geproduceerd kan worden.

Vlees roken op de BBQ doe je zo

Roken op de bbq

Het roken van vlees op de BBQ komt oorspronkelijk uit de prehistorie. Tegenwoordig zijn de lekkerste rook gerechten op de BBQ bijna allemaal afkomstig uit Amerika. Vlees of vis roken op de BBQ is een delicatesse geworden. Het gaat erom dat je uiteindelijk een mega gaar en zacht stuk vlees of vis met een kenmerkende rooksmaak op tafel zet. Op deze pagina leer je alles over vlees roken op de BBQ en wat er allemaal bij komt kijken om dit tot een goed eind te brengen. 

Lees meer

Spareribs volgens de 3-2-1 methode

Spareribs bereiden met de 3-2-1 methode

Het is wellicht het meest bekende en populaire gerecht voor de barbecue; botermalse spareribs. Dat is niet zo raar, want als je de goede vleessoort gebruikt en de juiste bereidingswijze hanteert, kun je een hemels gerecht op tafel zetten. De meest bekende manier om spareribs te bereiden is met behulp van de 3-2-1 methode. Deze methode is overgewaaid uit de Verenigde Staten, het land van de vleesliefhebbers die weten wat lekker is. Maar wat is die 3-2-1 methode precies, en hoe maak je zelf de lekkerste spareribs klaar? Op onder meer deze vragen vind je een antwoord in dit artikel.

Lees meer

Pulled Pork – Het allerbeste recept

Uit elkaar getrokken varkensvlees, oftewel pulled pork, is al een aantal jaar bezig met een opmars in Nederland. Het uit elkaar getrokken draadjesvlees is inmiddels bij menig huishouden op de barbecue te vinden, maar ook bij foodtrucks en cafés vind je tegenwoordig dit heerlijke vlees, vaak geserveerd op een vers, zacht broodje. Maar waarom is pulled pork zo populair, en welk stuk vlees van het varken wordt er gebruikt? Daarover lees je meer in dit artikel, en je leert hoe je zelf aan de slag kan om van je eigen pulled pork te genieten.

Lees meer

Waarom is halal vlees duurder dan normaal vlees?

Halal vlees dient aan bepaalde keurmerken te voldoen. Niet alleen vlees is halal maar diverse soorten eten kunnen halal zijn. Halal eten staat voor alles wat door de Koran als rein en goed wordt gezien. Alle groenten, eten uit de zee en dranken (behalve alcohol) wordt door islamieten als halal gezien. In Nederland houden diverse organisaties zich bezig met halal vlees of verwerkte halal vleesproducten. Alleen verschillen de regels voor het slachten van dieren onderling tussen de organisaties nog wel eens.

Lees meer

Duurzaam varkensvlees in jouw slagerij? Kies voor deze varkensvlees groothandel!

Ben je eigenaar van een ambachtelijke slagerij en wil je graag duurzaam varkensvlees aanbieden? Dat kan een hele zoektocht zijn. Je wil natuurlijk dat de varkens een goed leven hebben gehad, maar ook dat het vlees vers en smaakvol is. Wil je er zeker van zijn dat het varkensvlees eerlijk én heerlijk is, stap dan naar een varkensvlees groothandel met ‘Wroetvarkens’. In dit artikel vertellen we je er alles over.

Wroetvarkens: vrij spelen en leven zoals het hoort

Als je kiest voor een varkensvlees groothandel met vlees van Wroetvarkens, maak je de keuze voor varkens die een leven leiden zoals de natuur het bedoeld heeft. Het Wroetvarken onderscheidt zich door zijn humane behandeling en het respecteren van het natuurlijke gedrag van deze dieren. In speciaal ontworpen wroetstallen genieten de varkens van een leven met ruimte en comfort. De stallen zijn uitgerust met voldoende ramen op ooghoogte, waardoor het daglicht overvloedig binnenvalt en een natuurlijk dag- en nachtritme wordt gecreëerd.

Ook de vloeren in de wroetstallen verschillen van conventionele stallen: Wroetvarkens hebben dichte vloeren bedekt met een dikke laag strooisel, waardoor ze zachte en comfortabele rustplaatsen hebben om op te slapen. Maar het is niet alleen slapen wat ze doen; de naam ‘Wroetvarken’ komt voort uit hun natuurlijke neiging om te ravotten en te wroeten in het strooisel. Dit is van essentieel belang voor hun welzijn. Ze kunnen hun natuurlijke nieuwsgierigheid en speelsheid uiten, wat zich vertaalt naar gelukkige, gezonde varkens. Dit proef je terug in het vlees.

Stevig, smaakvol vlees van Wroetvarkens

Kies je voor een varkensvlees groothandel met Wroetvarkensvlees, dan heb je niet alleen diervriendelijk vlees, maar ook bijzonder hoog kwaliteitsvlees. Het vlees van Wroetvarkens is namelijk opvallend steviger en heeft een betere dooradering van intramusculair vet, wat bijdraagt aan de sappigheid en smaak. De fijnere structuur en het lagere vochtgehalte maken het vlees buitengewoon smakelijk en mals. Wat het nog specialer maakt, is de unieke genetica van de Wroetvarkens. De dieren worden zorgvuldig geselecteerd op moedereigenschappen, robuustheid, vitaliteit en vriendelijkheid, wat resulteert in een natuurlijker varken met een gezond en evenwichtig leven.

Varkensvlees groothandel: ook een duurzaam productieproces

Naast het bieden van diervriendelijkheid en hoogwaardige kwaliteit, staat een varkensvlees groothandel met Wroetvarkens ook garant voor een duurzaam productieproces. Deze groothandels streven ernaar om de ecologische voetafdruk te minimaliseren en de impact op het milieu te verminderen. Dit omvat maatregelen zoals efficiënt watergebruik, vermindering van broeikasgasemissies en het minimaliseren van afvalproductie. Daarnaast wordt het transport zorgvuldig gepland om brandstofverbruik te minimaliseren en worden verpakkingsmaterialen waar mogelijk gerecycled of hergebruikt. Het streven naar duurzaamheid is verweven in elke stap van het productieproces, van de boerderij tot aan de slagerij.

Ben je op zoek naar een varkensvlees groothandel met Wroetvarkensvlees? Overweeg dan eens om naar Vleeshandel Zuid Nederland te stappen. Zij staan garant voor smaakvol, diervriendelijk vlees met een duurzaam productieproces.

De elektrische BBQ werkt net zo goed als een gewone bbq 

Elektrische BBQ’s bieden dezelfde smaakvolle ervaring als de traditionele bbq, maar met minimale prestaties. Ze hoeven niet zo heet te worden als een traditionele bbq om te kunnen koken. Ze gebruiken elektriciteit om te koken en ze hebben geen open vuur nodig. Ze bieden controleerbare temperatuurinstellingen, wat een voordeel is omdat je de temperatuur kunt aanpassen aan je voedsel. Er zijn verschillende accessoires beschikbaar zoals roosters, grote grillschotels en voedselverdelers die je kunt gebruiken om je voedsel te bereiden. Elektrische BBQ’s zijn ook geschikt voor binnen gebruik, omdat ze geen rook geven. Ze zijn veilig om te gebruiken en relatief onderhoudsvriendelijk, waardoor ze ideaal zijn voor het koken van voedsel. Een elektrische BBQ kan ook een voordelige oplossing zijn als je geen gastheer wilt zijn voor een grote feestelijkheid, maar toch je gasten wilt trakteren op heerlijk gegrild voedsel. 

Lees meer
1 2