Vlees roken op de BBQ doe je zo

Roken op de bbq

Het roken van vlees op de BBQ komt oorspronkelijk uit de prehistorie. Tegenwoordig zijn de lekkerste rook gerechten op de BBQ bijna allemaal afkomstig uit Amerika. Vlees of vis roken op de BBQ is een delicatesse geworden. Het gaat erom dat je uiteindelijk een mega gaar en zacht stuk vlees of vis met een kenmerkende rooksmaak op tafel zet. Op deze pagina leer je alles over vlees roken op de BBQ en wat er allemaal bij komt kijken om dit tot een goed eind te brengen. 

Meer lezen

Spareribs volgens de 3-2-1 methode

Spareribs bereiden met de 3-2-1 methode

Het is wellicht het meest bekende en populaire gerecht voor de barbecue; botermalse spareribs. Dat is niet zo raar, want als je de goede vleessoort gebruikt en de juiste bereidingswijze hanteert, kun je een hemels gerecht op tafel zetten. De meest bekende manier om spareribs te bereiden is met behulp van de 3-2-1 methode. Deze methode is overgewaaid uit de Verenigde Staten, het land van de vleesliefhebbers die weten wat lekker is. Maar wat is die 3-2-1 methode precies, en hoe maak je zelf de lekkerste spareribs klaar? Op onder meer deze vragen vind je een antwoord in dit artikel.

Meer lezen

Pulled Pork – Het Keurslager recept

Uit elkaar getrokken varkensvlees, oftewel pulled pork, is al een aantal jaar bezig met een opmars in Nederland. Het uit elkaar getrokken draadjesvlees is inmiddels bij menig huishouden op de barbecue te vinden, maar ook bij foodtrucks en cafés vind je tegenwoordig dit heerlijke vlees, vaak geserveerd op een vers, zacht broodje. Maar waarom is pulled pork zo populair, en welk stuk vlees van het varken wordt er gebruikt? Daarover lees je meer in dit artikel, en je leert hoe je zelf aan de slag kan om van je eigen pulled pork te genieten.

Meer lezen