Duurzame verpakkingen: essentieel voor de moderne slager
In een tijd waarin duurzaamheid steeds belangrijker wordt, is het kiezen van de juiste verpakkingsmaterialen cruciaal voor slagers. Als slager wilt u niet alleen kwaliteit leveren, maar ook bijdragen aan een beter milieu. Daarom zijn verpakkingen zoals papieren zakjes en kartonnen schaaltjes niet meer weg te denken uit de...
Picanha reverse sear bereiden volgens Daniëls recept
BBQen is voor mij nieuwe vleesgerechten bereiden die net een stukje lastiger zijn. Picanha, ook bekend als het staartstuk van een koe, stond lange tijd op mijn lijstje en deze zomer was het zover! Hier vind je Daniël’s recept voor een PERFECTE Picanha (reverse sear), een bijpassend chimichurri recept...
Waarom goede sausflessen kopen?
Ben jij veel in de keuken bezig met het klaarmaken van heerlijke gerechten, dan is de kans groot dat je regelmatig verschillende sausjes gebruikt. Veel van deze sauzen worden geleverd in plastic flesjes, maar het kan ook leuk zijn om jouw eigen sausjes te maken. Wanneer je aan de...
Gerookte whiskyburgers met zelfgemaakte patat
Voor deze gerookte whiskey cheeseburgers heb je de volgende ingrediënten nodig: Voorbereiding: Bereiden: Serveer als volledige hamburger met alles erop en eraan voor de grote eter. Heb je ook kleine eters of mensen die liever niet een 300 gram burger in hun gezicht douwen? Overweeg dan alleen de hamburger...
Elke dag BBQen? De voor- en nadelen van een BBQ
Elke dag BBQen kan een geweldige manier zijn om te genieten van de warme zomerdagen. Maar voordat je elke dag gaat BBQen, is het belangrijk om de voor- en nadelen van het BBQen te overwegen. ...
Varkensvlees bestellen is nog altijd razend populair
Varkensvlees behoort tot de top qua exportproducten van Nederland. Ieder jaar vinden miljarden aan kilo’s varkensvlees een weg naar het buitenland en daar wordt aan verdiend: op jaarbasis levert de export van varkensvlees ons zo’n 2.5 miljard euro op. Maar ook in eigen land is varkensvlees bestellen enorm populair....
Bewuster omgaan met je eten? Denk aan een biologische slagerij!
We horen de laatste jaren steeds meer over het milieu en het welzijn van de aarde. Langzamerhand begint het bewustzijn dan ook in te dalen dat er daadwerkelijk iets moet veranderen als we nog een lange tijd op deze planeet willen leven. Nu zijn er natuurlijk tal van dingen...
Vlees roken op de BBQ doe je zo
Het roken van vlees op de BBQ komt oorspronkelijk uit de prehistorie. Tegenwoordig zijn de lekkerste rook gerechten op de BBQ bijna allemaal afkomstig uit Amerika. Vlees of vis roken op de BBQ is een delicatesse geworden. Het gaat erom dat je uiteindelijk een mega gaar en zacht stuk...
Spareribs volgens de 3-2-1 methode
Het is wellicht het meest bekende en populaire gerecht voor de barbecue; botermalse spareribs. Dat is niet zo raar, want als je de goede vleessoort gebruikt en de juiste bereidingswijze hanteert, kun je een hemels gerecht op tafel zetten. De meest bekende manier om spareribs te bereiden is met...
Pulled Pork – Het allerbeste recept
Uit elkaar getrokken varkensvlees, oftewel pulled pork, is al een aantal jaar bezig met een opmars in Nederland. Het uit elkaar getrokken draadjesvlees is inmiddels bij menig huishouden op de barbecue te vinden, maar ook bij foodtrucks en cafés vind je tegenwoordig dit heerlijke vlees, vaak geserveerd op een...